SEO טכני

ארכיטקטורת אתר ידידותית למנועי חיפוש

ראשי » SEO טכני

מה כולל השירות?

שיפור הטכנולוגיות שבאמצעותן האתר נבנה במטרה לסייע למנועי החיפוש ולגולשים להבין את המבנה הארכיטקטורי של האתר בצורה קלה ונוחה ובכך להגדיל את החשיפה בתוצאות של מנועי החיפוש.

מהירות אתר

שיפור הזמן שנדרש לטעון את רכיבי האתר האינטראקטיבים, קבצי העיצוב, פונטים ומבנה העמוד (HTML).

Robots.Txt

הנחיית מנועי החיפוש לחסימת עמודים חסרי ערך או עמודים עם מידע רגיש ממנועי החיפוש.

אבטחת אתר

אבטחת אתר

הקפדה על קיומו של פרוטוקול HTTPS מאובטח לטובת הגנה על הפרטיות ואבטחת המשתמשים.

אינדוקס אתר

ביצוע פעולות המשפיעות על אינדוקס האתר במנוע החיפוש של גוגל באמצעות Google Search Console.

מבנה אתר

מבנה האתר

תכנון כללי של מבנה האתר והנגשתו למנועי חיפוש באמצעות אפיון היררכיה נכונה ותפריטי ניווט.

מעורבות גולשים

Core Web Vitals

שיפור מדדי הביצועים שפותחו על ידי גוגל להגברת המעורבות ושיפור החוויה של משתמשי האתר.

נתונים מובנים

נתונים מובנים

הנחיות למנועי החיפוש להבליט את תוצאות החיפוש לגולשים, כך שיוכלו למצוא את מבוקשם באופן מובנה.

מפת XML

הנגשת מפת XML שמסייעת למנועי החיפוש לגלות ולאנדקס את עמודי האתר באופן מהיר ויעיל יותר.

התאמה למובייל

התאמה רספונסיבית להצגה לשימוש נוח דרך מחשבים שולחניים ומכשירים ניידים כמו טלפונים חכמים וטאבלטים.

נתקדם?

להצעת מחיר מלאו את הטופס:

מהירות אתר​

הזמן שנדרש עבור אתר להיטען ולהציג את התוכן שלו למשתמשים. באמצעות שיפורים טכניים כמו מינימיזציה של קבצים ומדיניות מטמון אפשר להשיג זמן טעינה אופטימלי.
מהירות האתר משדרגת את חווית המשתמש, לכן מנועי חיפוש כמו גוגל נותנים עדיפות לאתרים הנטענים במהירות גבוהה יותר. זמני טעינה איטיים עלולים לגרום למשתמשים לנטוש את האתר וכתוצאה מכך לגרום לירידה בדירוג שלו.
מדידת זמני טעינה יכולה להתבצע באמצעות כלים כמו PageSpeed Insights של גוגל או GTmetrix. כלים אלו מנתחים מספר מדדים כמו גודל ומשקל העמוד ובנוסף מציעים המלצות לשיפור המהירות.

Robots.Txt

Robots.txt הוא קובץ טקסט שמגדיר למנועי אילו עמודים לסרוק. למשל, ניתן להנחות את גוגל לא לסרוק עמודים עם מידע אישי של משתמשי האתר. הקובץ ממוקם בשרת ומותאם למנועי חיפוש כמו Google או Bing.
מנועי החיפוש לא מחויבים למלא אחר ההנחיות ב-Robots.txt ובחלק מהמקרים עדיין יבחרו לסרוק דפים שהגדרנו בקובץ לא לסרוק.
על מנת להשתמש ב-Robots.txt בצורה תקינה, יש לוודא שהקובץ ממוקם נכון בשרת ושהוא אינו מכיל חסימות שמונעות ממנועי חיפוש לסרוק עמודים חשובים.

אבטחת אתר

אתר המספק אבטחה חזקה ומתקדמת שנועדה להגן על מידע נשלח על ידי משתמשים ונמצא בתוך האתר. אבטחת האתר כוללת מגוון תהליכים למניעת הונאות, פריצות וגישה למידע פרטי או מסווג.
אבטחת האתר משדרת אמינות וביטחון למשתמשים שמקנים נקודות זכות רבות בעיני מנועי חיפוש ובכך להשפיע על דירוג האתר בתוצאות החיפוש.
בין האבטחות הנפוצות ביותר לאתר מאובטח כוללות:

1. שימוש בתעודת SSL (Secure Socket Layer) או תעודה TLS (Transport Layer Security) – תעודה המבטיחה שהמידע שנשלח בין הצדדים יהיה מוצפן ומוגן מפני התקפות.

2. הגברת אבטחת הסיסמאות – לדרוש מהמשתמשים ליצור סיסמאות חזקות ומורכבות. זה יכול לכלול שילוב של אותיות גדולות וקטנות, מספרים ותווים מורכבים. כמו כן, יש לעדכן את הסיסמאות באופן תדיר.

אינדוקס אתר

תהליך בו מנועי החיפוש זוחלים, סורקים ומפענחים את התוכן של האתר ומעבדים אותו לבסיס הנתונים שלהם. בעזרת אינדקוס מנועי החיפוש יכולים לכלול את האתר בתוצאות החיפוש ולהציע אותו למשתמשים כאשר הם מחפשים מידע קשור.
גוגל מבוסס על אלגוריתמים מורכבים שנועדו לדרג את האתרים בתוצאות החיפוש. ההערכה היא שיש מאות אלגוריתמים שכל תפקידם הוא להעריך את איכות האתר ולקבוע את מידת הרלוונטיות והחשיבות שלו בהתאם למילת החיפוש.
יש מספר אלגוריתמים עיקריים שגוגל כן מכריזה עליהם בפומבי שמשפיעים על הוספת עמודים תדירה לאינדקס. הנה 4 דוגמאות שרלוונטיים להיום (2024):

תוכן: כמו שמשתמשים יעריכו זאת, גם גוגל מעריך תוכן איכותי ולומד הקשרים סימנטים על ידי ניתוח של מילות המפתח שמשולבות בתוכן. התוכן צריך להיות איכותי, מקורי, מועיל ורלוונטי למשתמשים.

קישורים: כן. גם היום גוגל עדיין עושה שימוש בקישורים כדי לאנדקס עמודים. אבל בשונה מהעשור הקודם, רק קישורים ממקורות אמינים ורלוונטיים יכולים לשפר את התדירות של האינדוקס.

חווית המשתמש: גוגל עושה שימוש בנתונים שמתקבלים ממעורבות המשתמשים כדי להעריך את חווית הגלישה שלהם באתר. מדדים כמו זמני שהייה, יחסי המרות ועוד יכולים גם הם להשפיע על אינדוקס האתר.

מבנה האתר: מבנה אתר שבנוי על היררכיה נכונה יאפשר לגוגל להעריך את מידת החשיבות של העמודים וכך לאנדקס אותם בתדירות גבוהה יותר.

מבנה האתר

הכוונה היא לאורגניזציה והמבנה הפנימי של העמודים באתר. ככל שעמודים ממוקמים בהיררכייה גבוהה יותר כך זרימת המשתמשים תהיה גבוהה יותר.
מבנה מושתת על קוד המקור של האתר והוא כולל קבצי HTML,CSS, ו-JavaScript. באמצעות הקבצים האלו ניתן לקבוע איך המשתמשים ינווטו בין העמודים באתר. זה יכול לכלול תפריטי ניווט, פירורי לחם, לחצנים ועוד.
מבנה אתר שפוגע בול מסייע למשתמשים למצוא את מה שהם מחפשים באופן מהיר ויעיל, וגם יכול להביא לשיפור הדירוג של האתר במנועי החיפוש.

Core Web Vitals​

Core Web Vitals הם מדדים לניתוח חווית המשתמש באתרים שפותחו על ידי גוגל אי שם ב-2021. הם בוחנים בעיקר את זמני הטעינה והתגובה באתר, שמשפיעים על מידת המעורבות של המשתמשים.

ה-Core Web Vitals כוללים שלושה מדדים עיקריים:

Largest Contentful Paint (LCP): מתייחס לזמן שעובר עד שהמשתמש רואה את התוכן החשוב ביותר בעמוד.

First Input Delay (FID): מספק מידע על זמן התגובה בין האתר לשרת מדידה טובה של FID מבטיחה שאתר טוען אלמנטים מהר וכך יאפשר למשתמשים להיות מעורבים יותר.

Cumulative Layout Shift (CLS): מעריך כמה פעמים האלמנטים בעמוד משנים מיקומם באופן לא צפוי, מדידה טובה של CLS מבטיחה אתר יציב שלא יטעה את המשתמשים במהלך הגלישה.
העדכון Core Web Vitals יצא באופן רשמי ביוני 2021. הוא הוביל לשינויים מהותיים באלגוריתם ובאופן שבו גוגל בוחר לדרג אתרים בתוצאות החיפוש.

נתונים מובנים

נתונים מובנים (Structured Data) מאפשרים לתייג מידע נוסף בתוצאות החיפוש ובכך מעשירים ומבליטים אותם. תיוג זה מתבצע באמצעות הגדרת מידע מראש המבוסס על שפת Schema.org.
זה מאפשר למנועי חיפוש לנתח בצורה טובה יותר את מהות התוכן, להציג אותו באופן מפורט יותר למשתמשים ובכך להגדיל את שיעור ההקלקה.
נתונים מובנים מתאימים לכל סוגי האתרים – תדמיתיים ומסחריים. ניתן להציג למשל נתונים על סחר אלקטרוני, הצגת ביקורות ודירוגים של מסעדות ועסקים אחרים הצגת לוגו ועוד.

מפת XML​

מפת אתר היא קובץ לתיאור מבנה האתר בפורמט XML. המפה מכילה מידע על הדפים השונים באתר הכולל קישורים, תאריכי עדכון, תדירות עדכון ועוד. המפה משמשת את מנועי חיפוש כדי לאנדקס את הדפים באתר בצורה יעילה ומובנת.
מפת XML עוזרת למנועי חיפוש לזחול אל כל האזורים והדפים החשובים באתר שאולי חלקם פחות נגישים למשתמשי האתר. בנוסף, היא מסייעת למנועי חיפוש ללמוד על רמת החשיבות של הדפים השונים באתר וכך לאנדקס בהתאם.
המפה היא כלי חשוב המתווך בין האתר למנועי החיפוש והיא יכולה לשפר את תדירות הסריקה ולהגביר את החשיפה של האתר בתוצאות האורגניות.

התאמה למובייל

בעידן שבו רוב המשתמשים גולשים בעיר ממכשירים ניידים, התאמה למובייל וטאבלטים היא חיונית כדי לספק חוויית משתמש טובה ואפקטיבית גם שם.
על ידי עיצוב ממשק ממוקד ונקי יותר, התאמת תוכן עשיר כמו תמונות ווידאו ותוכן טקסטואלי לכל סוגי במסכים וביצועי טעינה גבוהים.
יש מספר ביצועים טכניים שמאפשרים להקל על משתמשים לבצע פעולות באתר כמו כפתורי לחיצה נגישים ותקינים, יכולת חיפוש וסינון בריאה, מילוי טפסים תקין וכמובן – ביצוע רכישות יעילות באתרי סחר.